Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Да се подготвим заедно за училище!

Да се подготвим заедно за училище!

За първи път детето Ви ще тръгва на училище? Или пък се чудите какво отново забравяте? Ние сме тук, за да помогнем! 

 

Предлагаме Ви следния списък, който е съставен по-конкретно за малките ученици от начален курс, но може да бъде от полза и за големите.

 

Първото, което е задължително за всеки един ученик е РАНИЦА. Можете да изберете най-хубавата раница за детето си сред множеството различни марки и десени, които предлагаме. Не забравяйте - качеството за нас е на първо място, както и здравето на децата, затова предлагаме изключително надеждни и изпитани продукти, повечето от които с ергономичен и анатомичен дизайн.

 

След раницата идва ред на несесера! За предпочитане са меките несесери - тези, които не са метални. Разбира се, той няма да остане празен.

В него детето ще носи: цветни моливи, флумастери, молив за писане, химикалка, гумичка и острилка. Ако детенцето се притеснява от грешки при писане, можете да допълните с изтриващи химикалки и коректор. 

 

Други важни материали са ножица - за предпочитане със затъпен връх, както и сухо и течно лепило. 

 

За часовете по занимания и рисуване пък са необходими следните неща: боички - акварелни или темперни, четки за рисуване, чашка за рисуване, подложка или мушамичка за бюрото, престилка, пастели, пластилин с дъска и ножче за моделиране, както и блок за рисувани или скицник и гланцово блокче за апликации.

За по-лесно и удобно съхранение и пренасяне на всички тези материали е препоръчително да осигурите и куфарче, в което да стоят. По този начин, след като ги надпишете, детето ще може лесно да разпознава вещите си, а и винаги ще знае кое къде се намира. 

 

Любимата част на децата се изчерпва горе-долу до тук, но не трябва да забравяме и тетрадките! Обикновено първолаците пишат на тетрадки с тесен и широк ред по разказвателните предмети и на тетрадки с големи квадратчета по математика. Разбира се, възможно е някои учители да имат  по-специфични изисквания.

Задължително е обаче всички учебници, помагала и тетрадки да бъдат подвързани и надписани - затова не забравяйте до подсигурите подвързии и етикети.

 

Някои по-нестандартни неща, които са не по-малко важни, например: сметало, пластмасови букви и цифри, сини и червени квадратчета или синьо-червен молив, лупа, тефтерче и комплект чертожни инструменти.

 

Ако детето Ви няма да се храни на стол или предпочитате да яде домашно приготвена храна, може да допълните в списъка си кутия за храна, шише за вода и термо чанта.

Ако пък сте решили да посещава столова или да си купува храна от училище, то е желателно да помислите за портмоне или чантичка, в които да ги съхранява. 

 

Със сигурност ще изскочат и други материали, които ще ви влязат в употреба, но всичко с времето си.

 

Изготвеният списък е на база нашите наблюдения и опит, но в никакъв случай не твърдим, че той е най-добрият. Бихме го определили като препоръчителен и като възможно най-изчерпателен, но що се отнася до това какво задължително трябва да имате - най-добре се консултирайте с класния ръководител на вашето дете.

Надяваме се все пак дотук да сме били полезни и Ви желаем приятно пазаруване.

 

Екипът на Дивапо.heart

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари