Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Полимерна глина Fimo

Полимерна глина Fimo

 

Независимо дали в училище или вкъщи, в света на хобитата и занаятите – FIMO несъмнено е една от най-известните и популярни глини за моделиране.

 

Тъй като е лесен за оформяне, можете да го използвате по различни начини.

 

Освен това, след като се втвърди, можете да го шлайфате, пробиете, полирате или да използвате специалните Fimo лакове, за да добавите красив завършек.

 

Различните видове FIMO са идеални за деца, художници любители и професионални потребители, които обичат да правят фигури, скулптури, кукли, бижута и декоративни елементи.

 

Гамата на STAEDTLER FIMO се предлага за закупуване поотделно, както и в комплекти, в множество ярки и живи цветове и с много страхотни ефекти.

 

В допълнение, ние предлагаме богат избор от практични аксесоари и инструменти, които ви позволяват лесно да работите с глината за моделиране и да прецизирате резултатите си.

 

 

 

Видове полимерна глина FIMO, налична от STAEDTLER:

 

 

Основната рецепта на FIMO е разработена през 1939 г. от Софи Ребиндер Крузе – дъщеря на световноизвестния немски производител на кукли Кете Крузе. Тъй като моделиращата глина FIMO е произведена от STAEDTLER в Германия, марката продължава да оптимизира и подобрява продукта, за да е сигурна, че качеството на крайния продукт надминава очакванията на клиентие и продажната цена. STAEDTLER предлага продукта в много различни видове за различни области на употреба. В допълнение стандартния вариант FIMO в много ярки цветове, ние предлагаме и няклоко специфични видове глина FIMO, сред които:

 

 • FIMO soft е мека и гъвкава. Глината се оформя лесно, без да се налага първо да се омесва. Тази глина е особено подходяща за начинаещи, любители художници и DIY майстори. Може да се комбинира с FIMO professional и FIMO ефект за създаване на прекрасни резултати.
 • FIMO kids е много по-мека от другите видове FIMO. Този продукт е специално разработен, за да отговори на нуждите на децата. Дори малките художници могат без усилие да оформят тази глина.
 • FIMO professional е най-добрият избор за сложни и детайлни художествени приложения. В сравнение с други видове FIMO, тази глина има по-твърда консистенция, осигуряваща висока степен на стабилност, което я прави идеална за напреднали потребители, професионалисти и художници – например, може да се използва за създаване на скулптури или изработка на деликатни бижута.
 • FIMO effect се предлага в много цветове със страхотни ефекти. Те включват блестящи цветове, пастелни цветове, перлени цветове, цветове на скъпоценни камъни и много други.
 • FIMO air е изсъхваща на въздух глина за моделиране, която може просто да се остави да се втвърди естествено на въздух при стайна температура. Тази глина е веднага готова за употреба веднага, стабилна е за размерите си и е достатъчно гъвкава. FIMO air се предлага в три разновидности: FIMO air basic (бяла глина), FIMO air natural (кафява глина) и FIMO air light (в телесен цвят).

 

 

Кой е най-добрият начин за съхранение на FIMO?

 

 

FIMO air - изсушаващата се на въздух глина за моделиране се съхранява най-добре в херметически затворен буркан с винт с две до три впръсквания на вода. За разлика от нея, втвърдяващата се във фурната глина FIMO не трябва да се съхранява в херметичен контейнер, но трябва да бъде защитена от прах и да се съхранява при стайна температура далеч от слънчева светлина и топлина. Препоръчваме да я съхранявате в алуминиево фолио или PE торби на хладно и сухо място. Избягвайте контакт с полистирол или PVC. 

 

 

Имам ли нужда от специални аксесоари за работа с FIMO?

 

 

Когато работите с FIMO, няма ограничения за вашето въображение. Популярната глина за моделиране предлага безброй възможности за дизайн. За да получите максимално удоволствие от креативността, използвайте подходящите аксесоари FIMO. Тези практични аксесоари са специално проектирани да отговорят на нуждите на всички потребители на FIMO. Те включват:

 

 • Инструменти за моделиране (форма за глина, фреза, акрилен валяк и много др.)
 • Аксесоари за бижута (ролка за мъниста, щифтове за пробиване на мъниста и др.)
 • Оформени резачки, форми и др.
 • Аксесоари за повърхностна обработка (лист метал, различни лакове, гъби за шлайфане и много др.)

 

С широката гама от практични аксесоари FIMO за всяка област на употреба, вие ще бъдете оптимално оборудвани за всички ваши творчески проекти, свързали с глината. За нула време ще създадете цветни герои, зашеметяващи декоративни елементи и бижута, както и много миниатюрни шедьоври.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари